National Orkest van Belgïe

Het Nationaal Orkest en het Klarafestival

Mercredi 11 janvier 2017

Dit jaar zal het Klarafestival plaatsvinden in Brussel, Antwerpen en Brugge en zal in het thema staan van plaats en identiteit. De slagzin van het evenement rond klassieke muziek is daarom  "home sweet home". Onder meer zal er een symbolisch concert plaatsvinden van het Nationaal Orkest van België met Syrische vluchtelingen.

Klarafestival 2017 is van 9 tot en met 24 maart. Het festival onderscheid zich door het elk jaar veranderende maatschappelijke thema. Alle werken en activiteiten tijdens het festival, zullen op de een of andere manier verwijzen naar "plaats en verplaatsing, verbanning en identiteit en naar de invloed van een omgeving op een componist en omgekeerd".  

Een van de sleutelmomenten  tijdens het festival zal het herdenkingsconcert van de aanslagen in Brussel zijn. Hier spelen de leden van het Syrian Expat Philharmonic Orchestra (een formatie van professionele Syrische musici die de burgeroorlog in hun land ontvlucht zijn) samen met het Nationaal Orkest van België.

Voor ons als Nationaal Orkest van België is het belangrijk om enerzijds drager te zijn van het symfonische repertoire maar daarnaast ook met twee voeten in de maatschappij te staan. Met vernieuwende en grensverleggende projecten, zoals de samenwerking met het SEPO orkest, ontwikkeld het NOB een samenwerking met de verschillende culturen die Brussel en België rijk zijn.


Volgende concerten

Dirk Brossé muzikale leiding
Andrey Boreyko muzikale leiding|
Marc Bouchkov viool
Luc Loubry fagot|
Marc Degraeuwe viool
Dirk Brossé muzikale leiding|
Handelsreiziger in Ideeën bvba scenograaf